Coșul meu 0

Brande și medicamente generice: care este diferența?

Conform clasificării internaționale, genericul este un analog farmacologic al medicamentului original brevetat.

Genericurile sunt produse folosind standarde internaționale de calitate, așa că nu pot fi considerate contrafăcute și sunt vândute liber în toată lumea. De regulă, orice medicament existent are analogi care sunt creați după încheierea brevetului denumirii de brand existente. Aceasta este o practică farmaceutică normală

Medicamentele generice sunt la fel de eficiente și sigure pentru organismul uman ca și medicamentele originale brevetate.

Fiecare analog conține aceeași substanță activă ca și medicamentul original, deoarece în producerea lor este utilizată o formulă chimică similară. Este imposibil să se abată de la formula chimică originală în producerea unui generic, deoarece înainte de a intra pe piața farmaceutică, fiecare medicament este supus testării obligatorii și numai după îndeplinirea cerințelor internaționale este permis spre vânzare.

Cum sunt dezvoltate genericele?

Dezvoltarea și producerea unui produs medical este un proces complex, multianual, care necesită investiții financiare mari și angajați cu calificare înaltă.

Este nevoie de 10 până la 15 ani de la începutul dezvoltării unui produs medical până la intrarea sa pe piața farmaceutică. În perioadă această, o companie farmaceutică efectuează cercetări, teste clinice pe animale, rafinează formula chimică și așteaptă aprobarea departamentelor superioare de sănătate înainte de a fi lăsată pe piață.

Prezența unui nume de brand pe piața farmaceutică este protejată printr-un brevet pentru o perioadă scurtă de timp. De regulă, durata protecției prin brevet durează de la 6 la 12 ani, în funcție de condiții.

După încheierea termenului de protecție prin brevet, companiile farmaceutice pot cumpăra o licență de utilizare a substanței active pentru producerea unui medicament similar sub o altă denumire de marcă.

Vânzarea unui generic pe piața farmaceutică internațională este posibilă numai dacă toate condițiile pentru producerea acestui medicament conform formulei existente a medicamentului original sunt îndeplinite.

Producătorii oficiali de medicamente generice pot garanta calitatea înaltă a produselor lor, deoarece folosesc aceleași substanțe chimice și tehnologii în procesul de producție ca și în producerea unui medicament de marcă.

Care este diferența dintre un medicament generic și un medicament de brand?

Diferența dintre un medicament generic și unul de brand este în preț. Cu respectarea deplină a tuturor proprietăților farmacologice ale analogului și ale medicamentului de brand, genericul va fi întotdeauna mai ieftin.

Prețul scăzut al unui generic se realizează în detrimentul costurilor reduse de producție. Dezvoltarea pe mai mulți ani a unui medicament de brand implică investiții uriașe. După cum se știe, toate costurile companiei sunt acoperite de prețul final al tabletelor. Și acestea nu sunt doar costuri de producție, ci și cheltuieli pentru marketing, logistică și alte forme de promovare.

Medicamentele generice sunt produse conform formulei chimice existente, astfel încât un producător nu efectuează nicio activitate de cercetare. În consecință, prețul unui generic pe piața internațională este de câteva ori mai mic decât prețul unui medicament de brand, deoarece nu sunt necesare markupuri mari pentru a acoperi costurile producției de medicamente.

Poate exista o diferență semnificativă de preț între un medicament generic și un medicament de brand. Un analog poate fi de 2-3 ori mai ieftin sau prețul său poate fi chiar de 10-15 ori mai mic. Acest lucru depinde nu numai de substanța activă și de segment, ci și de dimensiunea mărcii care produce medicamentul. De exemplu, Viagra albastră este de 7-10 ori mai scumpă decât medicamentele generice doar pentru că Pfizer cheltuiește milioane de dolari pe marketing și trebuie să acopere aceste costuri în detrimentul prețului pastilelor.

Cu utilizarea regulată a medicamentelor, genericele vor fi întotdeauna câștigătoare, deoarece cumpărătorii primesc, pentru bani puțini, un medicament care dă același rezultat ca un medicament de brand.


Înapoi la blog
Politica privind modulele cookie

Atunci când acceptați modulele cookie, obțineți cel mai bun site web posibil, cu funcții funcționale, navigare, design și utilizare ridicată..