Coșul meu 0

Sănătate pentru toată familia

Există o concepție greșită comună că un stil de viață sănătos, monitorizarea sănătății cuiva și îngrijirea vizitelor regulate la medic necesită mult timp, necesită un efort suplimentar.

Dar vestea bună este că câteva modificări mici ale stilului de viață pot duce la obiceiuri sănătoase și la îmbunătățirea sănătății familiei.

În primul rând, acordați atenție problemelor de sănătate cu care se confruntă membrii familiei dumneavoastră. Mulți părinți controlează sănătatea copiilor lor și uită complet de ei înșiși și de nevoile lor fiziologice. Și acum vorbim și despre sănătatea sexuală. La urma urmei, sănătatea sexuală și intimitatea regulată a părinților este o relație sănătoasă, dispoziție bună, imunitate puternică și o conexiune psihologică stabilă. După ce am analizat plângerile a sutelor de pacienți din familie în timpul vizitelor la medici și psihologi, putem spune cu încredere că fiecare al doilea pacient are probleme în viața sa sexuală. Și asta îi afectează sănătatea fizică și psihică.

Așadar, unul dintre punctele importante pentru îmbunătățirea sănătății familii întregi este de a analiza problemele și nevoile fiecăruia dintre membrii acesteia.
De asemenea, este foarte important să acordați atenție dietei. Deoarece dieta este cea care afectează cantitatea suficientă de energie necesară în timpul zilei. Și mâncarea nu este doar energie, ci și sănătatea sistemului cardiovascular, a tractului gastrointestinal și a sistemului endocrin.

Prin urmare, dieta fiecărui membru al familiei ar trebui să fie completă și variată. Copiii au nevoie de mai multe vitamine, minerale, grăsimi pentru funcționarea creierului, carbohidrați pentru energie. Adulții au nevoie de mai multe minerale, acizi grași și proteine. Restricția carbohidraților pentru adulți este o necesitate, deoarece nivelul zahărului din sânge crește și duce la obezitate.

Sportul și activitățile sunt elemente importante pentru sănătatea familii întregi. Petreceți-vă zilele libere în mod activ. Mergeți mai mult, mergeți cu bicicleta, jucați-vă cu copiii. Cu cât mai multă mișcare și activitate, cu atât mai bine. Activitatea fizică oferă energie, îmbunătățește funcția inimii, arde caloriile suplimentare și contribuie la funcționare a articulațiilor mai bună. Ar trebui să puneți stres asupra articulațiilor, ligamentelor și mușchilor în mod regulat pentru a fi în formă bună.

În vizită la un medic. De obicei, mulți oameni uită de medici în timp ce sunt sănătoși. Nu este corect. Orice boală este mai ușor de prevenit decât de vindecat. În plus, nu este doar mai ușor și mai rapid, ci și mai ieftin. Și dacă vrei ca familia ta să fie sănătoasă, vizitează-ți în mod regulat medicul de familie, fă analize de sânge de laborator, monitorizează starea de sănătate a organelor interne: tractul gastrointestinal, inimă, rinichi, ficat. Uneori este mai bine să cheltuiți 100 de euro pentru vizita la medic decât să cheltuiți 1000 de euro sau mai mult pentru medicamente.

Toată lumea cunoaște aceste reguli de bază, dar puțini le respectă. Dar dacă te gândești bine, faci deja același lucru. Trebuie doar să structurați toate acțiunile și să vă gândiți cum să faceți mai bine pentru cei dragi.


Înapoi la blog
Politica privind modulele cookie

Atunci când acceptați modulele cookie, obțineți cel mai bun site web posibil, cu funcții funcționale, navigare, design și utilizare ridicată..