Coșul meu 0

Sex și sexualitate după 60 de ani

Este acceptat general că viața sexuală este pentru bărbați și femei tinere. În efortul de a-și satisface nevoile fiziologice, tinerii fac sex în mod activ și, odată cu vârsta înaintată, opresc complet contactele intime.
Cu toate acestea, experții din țările dezvoltate ale lumii sunt de părere că nu ar trebui să puneți capăt relațiilor sexuale la bătrânețe. Și, de regulă, cel puțin 40% dintre persoanele în vârstă doresc să aibă o viață sexuală regulată.

Potrivit unui studiu comun realizat de o serie de instituții de cercetare germane, inclusiv Universitatea Humboldt din Berlin, Centrul Clinic Charité, aproape o treime dintre persoanele cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani au o viață sexuală activă și nu primesc mai puțină plăcere decât tinerii din vârsta de la 20 la 30. Dar pentru mulți, acesta este un tabu și oamenii refuză intimitatea când ajung la bătrânețe.

Care este problema scăderii activității sexuale după 60 de ani?

Îmbătrânirea naturală a corpului atât a bărbaților, cât și a femeilor este legată de o serie de modificări fiziologice.

Femeile trec prin perioadele de menopauză și postmenopauză. În perioada postmenopauzei, actele sexuale pot provoca arsuri și durere, deoarece glandele responsabile de lubrifiere nu mai funcționează la fel de bine. Uscarea organelor genitale provoacă disconfort, din cauza căruia femeilor le este frică să aibă intimitate. Dar luarea de medicamente suplimentare, cum ar fi hormoni, Viagra pentru femei ajută la a face față acestor simptome. In legatura cu aceasta problema, puteți consulta un medic ginecolog care vă poate rezolva problema.

Bărbații trec și ei printr-o fază naturală de îmbătrânire, care poate fi însoțită de așa-numita „menopauză masculină”. Pe fondul scăderii testosteronului și al bolilor sistemului cardiovascular, funcția erectilă se înrăutățește. Mulți bărbați sunt jenați de această problemă și se abțin de la intimitate, deși doresc să facă sex. Dar nici aceasta nu este o problemă. Pe piață există peste 30 de medicamente diferite (absolut inofensive pentru organism), cu ajutorul cărora puteți depăși această problemă.

În opinia experților medicali, nevoia de intimitate și plăcere nu scade de-a lungul anilor. Chiar și după 65 de ani, sănătatea sexuală rămâne un aspect important al bunăstării psihologice și fizice.

Dar continuarea unei vieți sexuale de calitate la vârsta mijlocie este rezultatul unei relații de încredere cu un partener și al unei stări de sănătate bune.

Problemele psihologice, care sunt adesea motivul disfuncției sexuale, trebuie să li se acorde la fel de mult timp ca și cele fiziologice. Așadar, vizita la psiholog și/sau la sexolog în caz de probleme în sfera sexuală este o necesitate, și nu singură, ci împreună cu un partener sexual.

Astăzi, practic, nu există nicio patologie sexuală cu care medicina să nu poată face față. De aceea, nu-vă fie rușine de sexualitatea dvs și de dorința dvs naturală. Sexul nu este doar o parte a funcției de reproducere pentru continuarea vieții. Aceasta este o nevoie fiziologică care prelungește viața și o face mai bună și mai ales după 60 de ani.


Înapoi la blog
Politica privind modulele cookie

Atunci când acceptați modulele cookie, obțineți cel mai bun site web posibil, cu funcții funcționale, navigare, design și utilizare ridicată..